Skip to content

Tel: +31613115892

POPTalk brengt communicatie in beeld

POPTalk brengt het in beeld

POPtalk is een manier die de belevingswereld van kinderen en/of volwassenen in beeld brengt tijdens een gesprek. Dit gebeurt d.m.v. poppetjes (bijvoorbeeld van playmobil, duplo, houten of plastic figuren) en ander materiaal. De eigen werkelijkheid wordt letterlijk neergezet en dit leidt tot meer inzichten voor zowel het kind als voor mijzelf als kindercoach. POPtalk is ontwikkeld voor kinderen maar ook prima toepasbaar voor volwassenen.

Met afstand kijken naar je eigen situatie

Het maakt een gesprek echt een stuk minder beladen en dus minder bedreigend. Met afstand kijk je naar de situatie die je in het ‘echte leven’ zo naar, moeilijk vindt.

Je krijgt meer informatie omdat het beeldende materiaal het kind helpt om overzicht te krijgen in een bepaalde situatie, en dat werkt twee kanten op. Ook het kind leert zo weer nieuwe dingen over zichzelf. Zij zijn in staat om de ‘film’ vertraagd af te spelen en door het vraag- en antwoordspel komen zij weer tot nieuwe inzichten.

POPtalk is geen therapeutisch middel maar biedt een geweldige ondersteuning in gesprekken met zowel kinderen als volwassenen. 

POPTalk zeer geschikt voor beelddenkers

Tijdens een gesprek wordt er meestal een beroep gedaan op de verbale vermogens. Met POPtalk echter, wordt er gebruik gemaakt van beeldtaal. Er wordt dus een beroep gedaan op de verbeeldende vermogens. En dat is nu precies waarom het ook heel geschikt is voor beelddenkers. Als (gesproken) taal niet je voornaamste communicatiemiddel is, is ondersteuning in het gesprek gewenst. Picto’s, plaatjes, gebaren en tekeningen zijn middelen die al regelmatig gebruikt worden ter ondersteuning van een gesprek.

POPtalk biedt meer

Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk wordt het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in wat je kind of cliënt heeft beleefd, hoe hij dat heeft ervaren, wanneer één en ander heeft plaatsgevonden en waar hij of zij eventueel tegenaan is gelopen. Ook wordt het zoeken naar een oplossing een stuk eenvoudiger! Dit kan o.a. met playmobil, duplo of houten materiaal.