Skip to content

Tel: +31613115892

Hoogsensitiviteit bij volwassenen

Hooggevoeligheid vraagt extra zorg

Wat leuk dat je er bent en meer wilt weten over hooggevoeligheid, ook wel HSP genoemd. HSP staat voor ‘highly sensitive person’ ofwel hoog sensitief persoon. Misschien zoek je meer informatie voor jezelf, of juist voor iemand die dichtbij je staat. In ieder geval heb je de eerste stap gezet en geef ik je graag meer uitleg over dit complexe, maar veel voorkomende onderwerp!

HSP is aangeboren

Inmiddels is door onderzoek vastgesteld dat hoogsensitiviteit aangeboren is en kun je het daarmee beschouwen als een karaktertrek. Wel eentje met meerwaarde!

Aangezien zo’n 20% van de bevolking hoogsensitief is, ligt een goede bekendheid hiermee voor de hand. Toch is dit niet altijd het geval.  Graag geef ik je meer informatie over hoogsensitiviteit: wat betekent hoogsensitief zijn precies en welke kenmerken horen erbij?

Tijdens een oudercoaching zal ik inzichtelijk maken wat er precies tijdens de prikkelverwerking gebeurt en wat ervoor zorgt dat jij meer prikkels ontvangt dan een niet HSP-er. Inzicht levert vaak al meer rust, begrip. Daarnaast gaan we onderzoeken welke manieren het beste jou gaan helpen bij het omgaan van je hooggevoeligheid.