Skip to content

Tel: +31613115892

Oudercoaching samen in balans

Tijdens de oudercoaching onderzoeken we waarom het gedrag van uw kind u zo raakt en uit balans brengt. Als iets u raakt, zegt dat iets over u. Iets in u is aangeraakt, in beroering gebracht. 

Tijdens de coaching gaan we kijken wat dat is. Aan de hand van een situatie die u inbrengt gaan we kijken wat er gebeurde, wat er werd gedacht, wat u bewust of onbewust laat zien.

Bewustwording

We gaan kijken wat u gaat helpen wanneer er weer zo’n situatie zich aandient. Doordat u zich bewust bent geworden van uw eigen gedachten en gevoelens, leert u beter in staat te zijn om zelf in balans te blijven. Hierdoor kunt u er beter zijn voor uw kind en zal de rust meer bewaard worden.  

Spiegelgedrag vertelt ons iets

Het kan ook zijn dat uw kind met zijn of haar gedrag u iets duidelijk wilt maken. Dat noemen we spiegelen. Bijvoorbeeld: uw kind wordt zeer regelmatig boos als het geen aandacht krijgt…dan kunt u zich afvragen of u zich wel gehoord en gezien voelt. Of uw kind worstelt  met fouten durven maken….hoe gaat u met fouten om, mag u van uzelf fouten maken?

Welk stukje in u wil gezien en gehoord worden? Op het moment dat u als ouder dat stukje gaat zien en begrijpen, kan toelaten en loslaten, ontstaat er meer ontspanning en ruimte: in uzelf en in de relatie met uw kind.

Bij oudercoaching kunnen we dus de diepte ingaan. Het kan ook zijn dat het vooral heel praktisch is, soms is het tijd om manieren van reageren, opvoeden te veranderen. Ontwikkeling vraagt immers afstemming.

Als u op een nieuwe manier naar uzelf kan kijken, gaat u ook met andere ogen naar uw kind kijken. Uw kind kan dan weer helemaal zichzelf zijn. En een groter cadeau kunt u uw kind niet geven.

Wilt u overleggen of oudercoaching u kan helpen neem gerust contact met ons op. U kunt  bellen tijdens openingstijden of stuur een bericht via het contactformulier en wij nemen contact met u op.