Skip to content

Tel: +31613115892

Werkwijze van RMT werken aan de basis

In mijn praktijk maak ik gebruik van RMT integratie om reflexen te integreren bij kinderen en volwassenen. Hierbij is de ouder altijd aanwezig.

Als eerste screen ik het kind op evenwicht, oogcoördinatie, motoriek en lichaamshouding en spanning. Hierna mag het kind twee bewegingen van de Passieve Bewegingen uitkiezen en pas ik deze toe. Als ouder filmt u de oefeningen, zodat het thuis duidelijk is hoe u de beweging bij uw kind moet uitvoeren. Ook leer ik u een voet- of handmassage aan. 

Voor de training krijgt u een informatiemapje mee waarin alles vermeld staat.

Hoe vaak moet de oefeningen thuis gedaan worden?

We starten de RMT met twee keer per week, 20-40 seconden per oefening. Wanneer het kind hier goed op reageert kan de duur van deze oefening uitgebouwd worden en mag de frequentie omhoog. De massage kan elke dag gedaan worden, deze duurt een paar minuten. De ervaring leert dat kinderen het vaak heel fijn vinden en er zelfs om gaan vragen.

De gekozen twee oefeningen worden gedurende een maand toegepast. Na deze maand doe ik dezelfde screening weer bij het kind en kiest het kind twee nieuwe oefeningen uit. Bij voorkeur wordt RMT meerdere maanden toegepast, dit voor het beste resultaat. Het kan zo zijn dat de kindercoachingssessies zijn afgelopen, maar dat u en uw kind nog 1 keer per maand terugkomen voor de RMT.

Voor de massages verkoop ik in de praktijk heerlijke oliën van mijn eigen olie lijn “Be Happy Oil”.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van RMTi