Skip to content

Tel: +31613115892

SOS Kinderen en Emoties
Cursus SOS hooggevoelige kinderen & emoties
Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag
&
Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties. Daar hebben ze ons bij nodig.
Dat is het motto van deze cursus!

Kinderen zitten vol emoties, met de cursus krijgt u hier inzichten in. Naast leren  lopen, praten, fietsen moeten ze ook leren omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties. Wanneer kinderen nog niet goed kunnen omgaan met hun gevoelens laten zich hier vaak door overspoelen. Denk maar aan een woede uitbarsting, onbedaarlijk huilen. Dit levert juist vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties.

Kinderen hebben het te leren

Wat hebben kinderen te doen; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen. SOS Kinderen en Emoties is dé cursus die u hierbij helpt.

Hoe te reageren op de emoties

Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak soms alleen maar averechts te werken? Wil jij concrete tips en handvatten, zodat jij als ouder, opvoeder of professional het kind kunt helpen bij het opgroeien tot een gelukkige, evenwichtige volwassene die stevig op eigen benen staat? Doe dan mee met de cursus.

Voor wie: Voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

Scrol naar beneden voor ervaringen van ouders met deze cursus

Inhoud workshop:

In 3 avonden van 2,5 uur krijg je zeer bruikbare tips en word je geïnspireerd om op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben.

Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Tijdens de workshop krijg je het boekje “De gids over emoties bij kids 80 praktische tips” van Susan van Asten t.w.v. €9,95.

Duur:  Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Heeft u interesse mail mij om uw belangstelling aan te geven.

 Vorig keer is een mooie 3-delige cursus afgerond. Acht ouders gingen vol vertrouwen met voldoende handvatten naar huis. 

Investering:

Voor ZZP-ers en professionals bedragen de kosten 95 euro exclusief btw. Voor particulieren is het 95 euro inclusief btw of, wanneer je je met 2 (of meer) personen aanmeldt, 90 euro p.p.

Meer info:

Voor vragen of aanmelden klik hier: contactformulier

Wat het ouders heeft gebracht

Moeder van drie: “Deze cursus heeft mij inzicht gebracht, innerlijke rust en vertrouwen in mijn relatie naar mijn kinderen toe en in hun emoties. Ik weet nu waar ik meer ruimte en rust mag creëren om erger of heftiger te voorkomen.”

Moeder: “Cursus heeft vertrouwen om fouten te mogen maken gegeven en handvatten om de mama te zijn die mijn kinderen nodig hebben.”

Moeder van peuter: “Door je handvatten kan ik echt wat meer rust inbrengen, voor mezelf en dus ook voor de kleine. Heel fijn!”

Moeder van twee: “Ik had van te voren niet gedacht dat ik zo veel zou leren tijdens de cursus. Fijn om zo veel goede handvatten te hebben om toe te passen in je eigen gezinssituatie…Jammer dat het klaar is!”

Vader van twee: “Heel waardevol om inzicht te ontwikkelen voor de emoties van je kinderen. En tegelijkertijd ook van jezelf! Verplichte kost voor elke ouder.”🙃

Moeder van twee: “Ik vond de cursus heel erg leerzaam. Je leert heel goed om op een andere manier naar je kinderen te kijken, waardoor je ze beter begrijpt en op ze kan reageren. Ik zou het iedereen aanraden”.

Vader van twee: “Ik weet zeker dat dit in de toekomst gaat werken bij het opvoeden van mijn kinderen.”

SOS workshop